Sincer, nu cred că am citit o carte mai bună decât aceasta până acum. Un roman cu un subiect foarte bine abordat. Foarte bine încadrat în filele acestei cărți.

O carte care îți dă puțin de gândit… Hmmm… Oare e posibil să vezi frumosul în urât? Sau măcar există frumos în urât? Cu ajutorul Pollyannei vom descoperi că, da, există! Impresionant, nu-i așa?

Pe parcursul acestei minunate cărți, dar și în următoarele volume, vom învața de la Pollyanna ,, Jocul Bucuriei”. Acesta are ca scop vederea binelui în rău, lumina în întuneric, floarea printre mărăcini. Descoperirea motivelor de bucurie în orice, inclusiv în lucrurile mai puțin plăcute.
Pot afirma cu mare drag că Pollyanna este un adevărat exemplu pentru oricine. Cum spunea mereu mătușa sa Polly: ,, Ce copil neobișnuit! ”
Pollyanna este tipul de copil curajos, cu un optimism molipsitor.
Astfel, prin numeroase întâmplări în care Pollyanna răspândește ,, Jocul Bucuriei ” întregului ținut, toată lumea o v-a îndrăgi pe fetiță, inclusiv oamenii considerați ursuzi și retrași.

Pollyanna este considerată un adevărat tonic pentru cei aflați în suferință și nu numai! Ea cultivă atât în inimile celor din jurul său, cât și în inimile cititorilor o speranță unică, parcă nesfârșită. Ridică pe ruinele supărărilor omenirii un adevărat castel de bucurie.
Din toate aceste motive cartea mi-a ajuns la suflet și ajunge în topul seriilor mele preferate! 

Mulțumesc editurii Sophia pentru că mi-a oferit posibilitatea să descopăr și eu aceste romane minunate, cu o temă autentică,bine gândită!
La rândul meu, voi recomanda seria ,, Pollyanna ” de fiecare dată când voi avea ocazia.
Ma bucur că am citit această serie. 

Autor recenzie: Andreea Ilie