(0 review-uri)
(0 review-uri)
DescriereProdus natural obţinut prin macerarea propolisului în soluţie hidroalcoolicăCum acţionează?Crește rezistența organismuluiVitalizează și remineralizeazăAjută la eliminarea substanţelor toxice din organismProtejează organismul împotriva îmbătrânirii prematureSusţine metabolizarea glucidelor și a lipidelorMenţine/reface sănătatea pielii şi a mucoaselorPentru ce se recomandă?Intern:Imunitate scăzutăDemineralizareTumoriHipercolesterolemie; DiabetBoli infecto-contagioase cu stări febrileBronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonarăInfecţii ale căilor urinareMigrenă, nevralgieExtern:Plăgi post-operatoriiUlcer varicosHemoroizi; Arsuri, degerături, furunculeAfecţiuni ale cavităţii bucale
Ingrediente
alcool etilic 70% v/v; propolis - 30%.*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.
Proprietăți ingredienteValenţele terapeutice ale propolisului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri (de exemplu, în Egiptul antic, de sacerdoţii care stăpâneau medicina, chimia şi arta mumificării). În medicina populară este folosit de multă vreme ca adjuvant în diferite afecţiuni. În ultimul timp şi institutele ştiinţifice s-au ocupat cu determinarea compoziţiei chimice a propolisului şi a efectelor sale terapeutice.Propolisul este un produs apicol primar cu compoziţie complexă, provenind din culegerea de pe mugurii arborilor şi prelucrarea de către albine a unor substanţe răşinoase, aromate, plastifiante, la care se adaugă secreţii glandulare, ceară etc.Propolisul reprezintă o substanţă bioactivă deosebit de valoroasă, cu rol biostimulator şi bioregulator, acţionând în special la nivelul nucleilor hipotalamici.Activitatea antimicrobiană s-a analizat pe culturi de diferite microorganisme (streptococi, stafilococi, Salmonella, Proteus, bacili, Saccharomyces cereus, Mycobacterium phlei, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans etc.). S-a testat sensibilitatea a 80 de microorganisme. Dacă este supus liofilizării, propolisul păstrează antibioticul. Propolisul are puternice efecte bactericide şi bacteriostatice.Şi efectul antiviral a fost demonstrat în lucrări ştiinţifice de specialitate. Datorită flavonoizilor şi, probabil, a fitoecdisonelor, propolisul are şi acţiune antioxidantă. De asemenea, efectele sale anestezice sunt excepţionale: de 3,5 ori mai mari decât ale cocainei şi de 5,2 ori mai mari decât ale novocainei.Prin însuşirile sale antibacteriene, antibiotice şi cicatrizante, precum şi prin acţiunea imunologică şi antiseptică, propolisul se foloseşte ca adjuvant în diferite afecţiuni.Propolisul nu are efecte secundare decât în cazul persoanelor alergice. Folosirea îndelungată a extractului de propolis nu duce la disbacterioză, ceea ce are o mare importanţă practică.
UtilizareIntern Adulți: câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, fie pe o bucățică de pâine, fie încorporat în miere de albine sau diluat în minimum 50 ml lapte călduț; cura durează 4-8 săptămâni și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță, precum mai sus, de 2 ori pe zi.Copii peste 3 ani: o jumătate de linguriță, precum mai sus, de 2 ori pe zi.Extern - comprese, aplicaţii topice; pentru spălături și gargarisme se recomandă o soluţie obținută din tinctură diluată în apă fiartă şi răcită (în proporţie de 1:5).Atenționări: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la produse apicole (propolis). Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool. A se păstra bine închis, la temperaturi de 15-30oC. În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.A se agita înainte de utilizare.
citește mai mult ...
citește mai putin ...