{{ basket . total_qty }} 0
 
Nu sunt rezultate

Serafim Rose, ierom.

Serafim Rose, ierom.
Eugene Dennis Rose s-a născut în 1934 la San Diego, în California. A fost botezat în confesiunea metodistă la vârsta de 14 ani, însă ulterior şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu şi a devenit ateu. Avea o inteligenţă nativă excepţională. Ajuns la San Francisco, a început să practice budismul. În vara anului 1955, a intrat pentru prima dată în contact cu credinţa ortodoxă, pe care a îmbrăţişat-o în anul 1962. A fost primit în Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei, prin Taina Mirungerii.
Împreună cu Gleb Podmoşenski a întemeiat o comunitate de librari şi editori ortodocşi, numită Frăţia Sfântului Gherman din Alaska, precum și mănăstirea Platina. A devenit monah în 1970, cu numele de Serafim, după Sfântul Serafim din Sarov.
După hirotonia sa ca ieromonah, a început să scrie o serie de cărţi, între care Ortodoxia şi religia viitorului, Sufletul după moarte, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului. S-a dovedit un teolog desăvârșit, unul dintre marii mărturisitori ai Ortodoxiei. Lucrarea sa a răsunat nu doar în SUA, ci și în Europa, din Marea Britanie în România și Grecia, ba chiar și în Rusia și alte părți ale lumii.
Ieromonahul Serafim a trecut la Domnul pe 2 septembrie 1982 După înmormântarea lui la mănăstirea Platina, s-au început demersurile pentru canonizarea sa.
citește mai mult ...
Carte
pentru suflet
Carte pentru suflet
De peste 20 de ani, îți aducem cele mai noi apariții editoriale
pentru toate preferințele și toate gusturile
Livrare rapidă, național și internațional
rapid, comod, convenabil
Cea mai bogată ofertă de carte religioasă și nu numai
la noi găsești toate cărțile care contează