{{ basket . total_qty }} 0
Nu sunt rezultate

Sfântul Teofan Zăvorâtul

Sfântul Teofan Zăvorâtul
Sfântul Teofan Zăvorâtul s-a născut la 10 ianuarie 1815 în regiunea Kirov, Rusia. A absolvit Seminarul Teologic din Orlov, apoi, între 1837 și 1841, a studiat la Academia Teologică din Kiev. S-a călugărit în Lavra Pecerska. A fost director al Școlii Teologice din Kiev, director al Seminarului Teologic din Novgorod, profesor și inspector secund al Academiei Teologice din Sankt Petersburg, arhimandrit și rector al Seminarului Teologic din Olonets, rector al Academiei Teologice și inspector de religie al școlilor din Sankt Petersburg. La 9 mai 1859 a fost hirotonit episcop al Tambovului. În 1866, dorind să petreacă în isihie, a cerut să fie eliberat din slujirea episcopală, spre a se putea retrage din viața publică. Timp de mai bine de 28 de ani a petrecut în liniște și retragere. Din 1872, Sfântul Teofan s-a izolat total.
A lăsat în urmă o bogată moștenire duhovnicească și culturală. La 6 ianuarie 1891, la vârsta de 76 de ani, Sfântul Teofan a fost găsit trecut deja la cele veșnice, fiind înmormântat în Catedrala Kazan. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse l-a canonizat în 1903. 
Este prăznuit de trei ori pe an: 6 ianuarie (adormirea); 10 ianuarie (nașterea) și 16 iunie (aducerea cinstitelor sale moaste, în anul 2002).
citește mai mult ...
Carte
pentru suflet
Carte pentru suflet
De peste 20 de ani, îți aducem cele mai noi apariții editoriale
pentru toate preferințele și toate gusturile
Livrare rapidă, național și internațional
rapid, comod, convenabil
Cea mai bogată ofertă de carte religioasă și nu numai
la noi găsești toate cărțile care contează