{{ basket . total_qty }} 0
Nu sunt rezultate

Sfântul Vasile al Kineşmei

Sfântul Vasile (în lume Veniamin Sergheevici Preobrajenski) s-a născut în oraşul Kineşma din gubernia Kostromei, într-o familie de preot. A primit o educaţie laică excelentă, a studiat la Moscova, în Anglia, cunoştea la perfecţie câteva limbi străine, avea un talent literar deosebit – însă a lăsat totul pentru a sluji cu râvnă lui Dumnezeu şi aproapelui.
În anul 1920, la vârsta de 45 de ani, Veniamin a fost hirotonit întru preot, iar după un an a primit tunderea în monahism cu numele de Vasile şi a fost hirotonit întru episcop al Kineşmei.
Încă din timpul vieţii, mulţi îl ştiau de nevoitor adevărat, de bineplăcut al lui Dumnezeu. Viaţa lui era simplă şi modestă, slujea cu evlavie neîntrecută. 
Începând cu anul 1923, Vlădica a fost arestat şi exilat în Urali, apoi a fost trimis în lagăr, arestat din nou și exilat iarăşi, pentru cinci ani, în Siberia.
Pe 31 iulie 1945, Vlădica s-a săvârşit din această viaţă. Pe 18 octombrie 1985 sfintele sale moaşte au fost aflate şi mutate la Moscova. În august 2000 a fost canonizat. 
citește mai mult ...
Carte
pentru suflet
Carte pentru suflet
De peste 20 de ani, îți aducem cele mai noi apariții editoriale
pentru toate preferințele și toate gusturile
Livrare rapidă, național și internațional
rapid, comod, convenabil
Cea mai bogată ofertă de carte religioasă și nu numai
la noi găsești toate cărțile care contează